Sivu 1/1

Dicker Max

Lähetetty: 05 Huhti 2015, 11:43
Kirjoittaja Feldwebel
Otetaanpa käsittelyyn aikanaan ensimmäinen kauppaan tullut saksan premi td jota näkyy nykyään pelissä varsin harvoin. Lähinnä vaunu on luultavasti unohtunut koska ennen näköetäisyyksien pudottamista Dickerillä oli kovin vähän annettavaa, tosin ei vaunu vieläkään ole mitenkään ylivoimainen mutta huomattavasti käytettävämpi.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy tykkiin joka ei ole ominaisuuksiltaan ihan tyypillistä saksalaista ja tuokin ennemmin mieleen venäläiset tykit. Läpäisyä on riittävästi omalle tierille, 169mm on hieman keskitasoa parempi ja apcr 227 riittää 8 peleissä mainiosti. 300hp alfa damageen pääsevät vasta tieriä isommat saksavaunut jos jätetään 10,5cm derp tykki laskuista. HE kuulan 380 damage tekee kuulasta lähes hyödyttömän. Ikävä yllätys tulee sitten tarkkuudessa, 0,36 ei näytä äkkisiltään pahalta mutta todellisuudessa häviää lähes kaikille tier 6 td:ille ja saksalaiseen tarkkuuteen tottuneelle kyseessä onkin lähes hehtaaripyssy.

Tykin masennus on yksi pelin parhaista ja auttaa huomattavasti tuliasemassa koska vaunua ei tarvitse työntää läheskään niin pitkälle kuin muita vastaavia. Tosin mäkien yli ei kannata lähteä etulinjassa kurkkimaan sillä panssari ei löydy nimeksikään ja lähes jokainen osuma tulee helähtäen läpi. Toisena yllätyksenä tulee se että, tykki kyllä taipuu alas mutta ei ylös, korkeampien mäkien päällä ja ylärinteeseen voi olla turha yrittää ampua. Myös tykin kääntö sivusuunnassa on valitettavan surkea, parhaimmillaan vaunu onkin jonkin kapean rännin päässä.
Kuten mainittua panssaria vaunussa ei ole nimeksikään vaikka sitä onkin enemmän verrattuna esimerkiksi hellcattiin tai nashorniin. Rungon panssari on kuitenkin keulasta lähes pystysuora ja vaati kulmaamista kimmottaakseen mitään. Open top rakenne on artoille kuin syömään kutsu ja Dicker saattaakin lentää taivaan tuuliin 3 tierin artan osumasta.

Huomion arvoinen seikka vaunussa on näköetäisyys joka on jo vakiona 400m. Pelin 9.6 versiossa lähes kaikkien td:itten näköetäisyyttä pudotettiin ja nykyisin Dicker onkin tämän suhteen omassa luokassaan. Hyvällä miehistöllä jopa coated optics riittää rikkomaan 450m rajan. Hyvät camot ja loistava näköetäisyys tekevätkin Dickeristä loistavan puskatankin.

Mihin tätä sitten tarvitsee? Jos ajaa saksan td linjoja Dicker on varsin pätevä miehistönkoulutusvaunu. 5 miehen miehistö on yksi yleisimmistä kokoonpanoista tier8 asti ja sen jälkeenkin miehistö kasvaa vain toisella lataajalla. Lataajien skill ja perk valikoimahan ei päätä huimaa ja Dicker onkin ihan paikallaan myös tier 10 miehistön koulutukseen. Ongelman aiheuttaa kuitenkin camo skill jota Dicker suorastaan huutaa mutta esimerkiksi WT-E-100 on täysin turha.

Vaunun hinta on vain vähän reilun kolmanneksen Jagdtiger 8.8 hinnasta joten kyseessä on varsin varteenotettava vaihtoehto jos haluaa peliin rahaa tuhlata.

Vaunussa on normaali matchmaking joten se sopii myös normaaliin platta ajeluun. 8 tierejä vasta Dicker pärjää jopa paremmin kuin monet muut 6 tierin td:t mikä on hiukan omituista siinä mielessä että yleensä (kyllä poikkeuksia on ) premi vaunut ovat heikompia kuin vastaavat normaalit vaunut.

Miehistön skilleistä, premeihinhän ei juurikaan kannata omaa miehistöä laittaa vaan ajaa jonkin normaalitankin miehistöllä. Parhaiten soveltuvat tierien 6-9 td miehistöt.

Equista, rammeri ja camonetti lienevät aika selviä valintoja. Binocien sijaan itse laittaisin coated optics koska 100% miehistöllä tämä riittää jo maksimi näköetäisyyteen ja ovat käytössä myös liikkeessä.

Summa Summarum:
+ Tykin läpäisy, damage ja masennus.
+ Loistava näköetäisyys
+ Hyvä camoarvo
+ Premiumin xp bonukset (+30% kokemusta ja +50% miehistön kokemusta)
+ Yhteensopiva useiden TD miehistöjen kanssa.

-Tykin tarkkuus ja sivusektori.
-Panssari ja open top rakenne.
-Vaatii eri skillejä kuin tier 10 td:t
-Ei tee crediittejä niin hyvin kuin premiltä toivoisi, lähinnä tähän syynä ammuksien hinta joka on esimerkiksi hellcat:iin verrattuna kaksinkertainen.