Sivu 1/1

Aufklärungspanzer Panther

Lähetetty: 20 Maalis 2015, 11:05
Kirjoittaja Feldwebel
Paljon parjattu AFK Panther on melko omituinen light tankki. Panssarointinsa puolesta vaunu jopa pieksee monet tier 7 medit mutta light tankin match making pitää huolen siitä että harvemmin pääset top tierinä riehumaan. Kokonsa ja camo arvojensa puolesta AFK Panther taas häviää jopa monelle medille, tosin täytyy pitää mielessä että camot pysyvät myös liikkeessä kuten muillakin lighteilla. Myös oman tierinsä lighteista parhaimmistoa oleva näköetäisyys kompensoi hieman surkeaa camo arvoa.

Normi scoutin rooliin vaunu taipuu huonosti, lamppu syttyy aivan liian aikaisin ja keulaan sijoitettu vaihteisto sekä ammorack pitävät huolen siitä että ensimmäinen läpäisevä keulaosuma tietää vaikeuksia. Jos ei mene telat menee voimansiirto tai torni lähtee katselemaan maisemia naapuripitäjästä. Parhaimmillaan vaunu onkin sniperina ja loppupelin flankkerina.

Toppi tykkinä tarjolla oleva Waffe 0725 pitää huolen siitä että huteja ei herkästi tule pitkästäkään matkasta ja APCR kuulan läpäisy 221mm riittää mihin tahansa vaunuun. APCR kuulien kanssa tulee kylläkin pitää mielessä että, crediittejä on turha peleistä odotella jos paukuttelee oletuksena kultaa menemään. Huonoa alfa damagea kompensoi lähes rullamainen tulinopeus, latausajan saa puritettua kaikilla herkuilla noin 2,6 sekuntiin.

Sniperoinnissa auttaa myös tornin varsin pieni koko johon on varsin hankala osua hehtaaripyssyillä pitemmästä matkasta. Hulldown paikan löytäminen onkin varsin tärkeää sillä lightiksi järkälemäinen runko on aivan liian helppo maali mille tahansa.

Nopeus vaunussa riittää flankkäämiseen mutta ketteryys jättää sen verran toivomisen varaa että vihujen pyörittäminen ei ole välttämättä helpoin operaatio. Liikuvuudeltaan AFK Panther on suunnilleen samalla tasolla AMX1375 kanssa piesten se kuitenkin kiihtyvyydessä.

Eräässä asiassa AFK Panther loistaa, läpi suikkaavat scoutit ovat kuin syömään kutsu. Vaunusta löytyy niin paljon massaa ja nopeutta että ei olisi hirveän väärin kutsua sitä light tankkien KV5:ksi. Vaunun paino on kaksin-, jopa kolminkertainen verrattuna muihin tier 7 lighteihin ja medimäinen panssari pitää huolen siitä ramming speed on varsin varteen otettava vaihtoehto jopa joitain tieriä isompia medejä vastaan.

Miehistön skilleistä, suhtautuisin camo skilliin hieman varauksella koska lähtökohta on niin huono, 100% camomiehistöllä pääsee hädin tuskin samalle tasolle kuin AMX1375 0% camo skilleillä. Keula asenteinen ammorack hieman huutaa safe storagea ja muuten itse suosin aika medimäistä skill settiä eli keskityin tarkuuden, näköetäisyyden ja liikkuvuuden parantamiseen.

Equista, rammeri on samoin kyseenalainen kuin camo skill. Tulinopeus on jo lähtökohtaisesti tasolla että rammeri pudottaa latausajasta vain sekunnin murto osia. Coated optics on hyvä vaihtoehto koska camoja ei saa hyvälle tasolle millään on sitä helpoin kompensoida hyvällä näköetäisyydellä. Flankkeri ja scouttien counterointi operaatioita varten vertical stabilator lienee myös varteen otettava vaihtoehto. Kokeilemisen arvoinen juttu on jopa spall liner koska tällä vaunulla tulee todellakin heitettyä ramming speediä.

Summa summarum
+ Tykin tulinopeus, tarkkuus ja läpäisy.
+ Näköetäisyys
+ RAMMING SPEED!!!

- Tierinsä lighteista surkein camo.
- Isompi kuin osa medeistä, runkoon osuus hehtaari pyssyjenkin heittolaukaukset.
- Keulassa oleva vaiheisto ja ammorack.
- Tykin huono alfa damage (tätä tosin kompensoi lähes jumalainen tulinopeus).
- Credittien kulutus jos ampuu APCR kuulaa

Vaunu poistui 9.9 päivityksessä ja korvattiin Spähpanzer SP I C:llä http://step.kapsi.fi/viewtopic.php?f=14&t=275&sid=af9a82d9d8604a98a2d7fae57b5d7645

Re: Aufklärungspanzer Panther

Lähetetty: 20 Maalis 2015, 14:20
Kirjoittaja PPiipa
Just valmistu kyseisestä laatikosta video.

https://www.youtube.com/watch?v=gXJyT7F ... e=youtu.be

Re: Aufklärungspanzer Panther

Lähetetty: 21 Maalis 2015, 12:58
Kirjoittaja Pyllymysli
Rämmääjät saa multa aina peukun. Rämmäämine on mieste hommaa.