Spähpanzer SP I C

Keskustelua vaunuista, kokemuksia, vinkkejä ja muuta.
Avatar
Feldwebel
Munakoiso
Munakoiso
Viestit: 548
Liittynyt: 11 Tammi 2015, 15:50
Paikkakunta: Sysmä

Spähpanzer SP I C

ViestiKirjoittaja Feldwebel » 20 Heinä 2015, 17:15

Käsitelläänpä pikaisesti Aufklärungspanzer Panther:in korvaajaksi tullut Spähpanzer SP I C. Vaunun edeltäjä oli varsin outolintu light tankkien joukossa mutta korvaaja muistuttaa huomattavasti enemmän muita kumppaneitaan.

Yleensä yritän kirjoittaa näitä arvostelun tapaisia varsin kiihkottomasti mutta tällä kertaa se on varsin vaikeaa. WG:n kehittäjien pyhäviha saksan kehityspuuta vastaan on saanut varsinaisen riemuvoiton ja ei voi kuin ihmetellä että miksi, voi miksi tällainen vaunu pitää edes tehdä. Ainoa syy minkä keksin on tehdä RU251 grindaaminen niin inhottavaksi että porukka ei viitsi tai käyttää rahaa/free expaa hypätäkseen tämän yli.

Alkuunsa tuskanhuutoa aiheuttaa se että, vaunun moduulit ovat täysin uniikkeja. Mitään ei tule mukaan ja ainoa asia mistä on jatkossa hyötyä on radio, joka löytyy myös Leopard PTA:sta. Moduulit eivät tosin ole hirvittävän kalliita mutta, vaativat kuitenkin kaikkiaan kymmeniä tuhansia exp:tä ja tämä on varmasti tuskien taival. Itse en joutunut stokkina vaunua ajamaan koska ne jotka olivat Aufklärungspanzer Panther:in aikanaan tutkineet saivat tämän kammotuksen täysin tutkittuna.

Putkena vaunuun saa 90mm Mecar:in joko kertalaukaus versiona tai 3 ammuksen rullalla varustettuna. Omituisuutena myös rullaan saa rammerin kiinni ja tämä pudottaa jonkin verran rullan 20 sekunnin latausaikaa. Rulla tykki on myös hieman epätarkempi ja pidemmällä tähtäysajalla kuin kertalaukaus versio. Rullan ammuksien latausaika on kuitenkin 3 sekuntia ja käytännössä tämän takia tällä ei rullata mitään. Vaikka pene ja dama ovatkin ok tier 7 lightiksi tämä näkee kuitenkin jatkuvasti 8,9 ja 10 vaunuja ja kun 3 ammukset rullan tyhjentämiseen menee 9 sekuntia ei lopputulosta tarvitse edes arvailla. Kertalaukaus tykin latausajan saa kaikilla herkuilla puristettu noin 6,5 sekuntiin ja onkin ainoa vaihtoehto mitä tässä kannattaa edes harkita varsinkin, kun ottaa huomioon vielä seikan että kertalaukaus tykki tähtää nopeammin ja on tarkempi. Ainoa todella positiivinen asia putkessa on masennus joka onkin pelin parhaimmistoa.

Nopea tähtääminen onkin tarpeen sillä suuressa osassa 1 tierin vaunuja on enemmän panssaria. Tähän savikiekkoon ei ole rautaa laitettu kuin nimeksi ja jokainen kuula oli se sitten mitä tyyppiä hyvänsä tulee kilahtaen läpi. Pääsääntöisesti menee vielä jokin moduuli rikki tai miehistön jäsen kuolee siinä sivussa.

Miehistökin on heitetty 3:een eli VK:sta siirtyessä 2 miestä jää yli ja RU taas huutaa yhtä lisää. Lisäksi miehistön tehtävät on sotkettu siten että jos miehistöä haluaa kuljettaa mukana tulee väkisin skill resetti tähän vaunuun siirryttäessä ja eteenpäin mentäessä.
Nopeus, liikkuvuus ja camo voisi vielä jotenkin pelastaa mutta näitäkään ei löydy. Vaunu on profiililtaan pilvenpiirtäjämäisissä mitoissa ja puskissa istuminen ei onnistu. Nopeutta periaatteessa löytyy mutta rättisitikasta pöllity moottori pitää huolen siitä että vaunu lähtee liikkeelle kuin lehmä makuulta. Pienikin käännös tai ylämäki pudottaa vauhdin pois ja vaunu muuttuu ilmaiseksi maalitauluksi.

Miehistön skilleistä, lamppu aivan välttämätön koska valoissa vaunun elin aika on sekunteja ja surkean moottorin takia karkuun ei pääse. BIA ja camo pidentävät elinaikaa. Offroad driving ja smoothride ovat myös varsin harkinnan arvoisia koska tällä ei auta pysähtyä jos sen kerran vauhtiin saa.

Equista, oikeastaan ainoa itse järkeväksi näkemäni setti on ventti, rammeri, coated optics.

Summa summarum:

+ ei mitään

-kaikki, vaunusta ei löydy mitään hyvää puolta ja pitkänä lisä miinuksena se on pakko ajaa läpi jos haluaa RU251 talliin.
// We're not just going to shoot the bastards, we're going to rip out their living goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks.//
Speech to 3rd Army of United States of America 1944
General George S. Patton

Palaa sivulle “Tankkiparkki”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija