Camo skill

Keskustelua vaunuista, kokemuksia, vinkkejä ja muuta.
Avatar
Feldwebel
Munakoiso
Munakoiso
Viestit: 548
Liittynyt: 11 Tammi 2015, 15:50
Paikkakunta: Sysmä

Camo skill

ViestiKirjoittaja Feldwebel » 12 Huhti 2015, 13:00

Keskusteltiin EskoMulderin kanssa vaunujen camo arvoista ja olimme siitä miten eri asiat vaikuttavat camo arvoon hieman eri mieltä. Koska itselläni on pakottava tarve todistaa että muut ovat aina väärässä ja minä oikeassa, asiaahan piti vähän tutkia. Osoittautui että olimme molemmat tavallaan väärässä ja oikeassa.

Camo arvohan on jälleen yksi niitä asioita mistä ei löydy oikein mitään virallista tietoa eikä niitä ole julkaistu koskaan missään virallisessa yhteydessä. Lisäksi vaunujen camo arvoja ei käsitellä mitenkään clientin puolella joten varmistettua dataa ei ole kaivettavissa juuri mistään. Eri foorumeilta ja sivustoilta löytyy jonkin verran taulukoita ja laskureita jotka perustuvat äärimmillään trainingroomissa tehtyihin käytännön kokeiluihin. Näin ollen mihinkään taulukkoon tai laskuriin ei voi 100% luottaa mutta esimerkiksi http://www.wotinfo.net/en/camo-calculator on omakohtaisella kokemuksella sen verran tarkka että siihen voi luottaa ainakin suuntaa antavasti.

Otetaanpa hieman sitten camojen perusteita. Eri lähteissä käytetään kahta eri numeerista arvoa camolle, toisessa mallissa maksimi arvo on 1 ja toisessa 100. Tällähän ei ole mitään muuta merkitystä kuin se että eri sivustoilla numerot esitetään eri tavalla. käytän itse tässä mallia jossa maksimi arvo on 100.

Kiinteät bonukset ovat saataville camonetistä ja maaleista. Nämä lisäävät vaunun camo arvoa aina yhtenäisen ”pistemäärän” riippuen vaunu tyypistä. Huomioi seikka että maalit vaikuttavat sekä liikkeessä, ampuessa ja paikallaan ollessa, camo net ainoastaan silloin kun vaunun runko on ollut liikkumatta vähintään 3 sekuntia. Bonukset ovat seuraavat:
Camonet
- TD +15
- Light ja medi +10
- Heavyt ja arta +5
Camo maalit
- TD +4
- Light ja medi +3
- Heavyt ja arta +2

Esimerkkikejä:
WT E-100 perus camo arvo on pelin huonoin 0,4 camonetillä ja maaleilla paikallaan olevan vaunun camo arvoksi muodostuu siis 0,4+15+4=19,4.

Pelin paras camo arvo on Alectolla 26,73 camonetillä ja maaleilla paikallaan olevan vaunun camo arvoksi muodostuu siis 26,73+15+4=45,73.

Muuttuvat bonukset tulevat miehistön camo skillistä, BIA:sta, ventistä ja suklaa/tee/yms. ruoka paketaista. Tärkein asia tiedostaa on se että, camo skill nostaa prosentteina VAIN VAUNUN PERUS CAMOA!!! Lisäksi yksittäisen miehistön jäsenen camo skill ei vaikuta suoraan vaan lopullinen bonus on kaikkien miehistönjäsenten camoskillin keskiarvo. Lähtökohtaisesti 1% camoskilliä parantaa vaunun peruscamoa 0,75%. Koska myös komentajan 10% bonus vaikuttaa camoskilliin seurauksena on se että myös miehistön lukumäärä vaikuttaa lopulliseen bonukseen. Helpointa sisäsitää mekaniikka, joka on suoraan sanottuna hieman hankala, lienee muutaman esimerkin avulla.

WT E-100:ssa on 6 miehen miehistö. Mikäli kaikilla miehistön jäsenillä on 100% camo se parantaa vaunun perus camoa seuraavasti (5*110+100)/6)*0,75=81,25. Mutta koska perus camo on surkein mahdollinen 0,4 nostaa camo skill vaunun camo arvon vain 0,73:een.

Alectossa on 4 hengen miehistö. Mikäli kaikilla miehistön jäsenillä on 100% camo se parantaa vaunun perus camoa seuraavasti (3*110+100)/4)*0,75=80,63. Koska alectossa on jo lähtökohtaisesti huikea camoarvo 26,73 nostaa camoskill sen 48,21.

BIA, improved ventilation ja ruokapaketit nostavat myös camoarvoa mutta vaikutus on parhaimmillaankin muutaman prosentin luokkaa joten ei liene tarvetta käydä niitä tässä erikseen läpi.

Laitanpa tähän loppuun laskelman ääriesimerkistä eli WT E-100:sta
Vaunu camonetillä ja maaleilla ilman camo skilliä:
0,4+15+4=19,4
Vaunu camonetillä ja maaleilla 100% camo miehistöllä:
0,73+15+4=19,73

SUMMA SUMMARUM
Mikäli vaunussa on lähtökohtaisesti huono camo arvo on camo skill täysin turha koska se nostaa vain perus camoarvoa prosentteina. Camonet ja maalit ovat eri juttu koska niistä saa kiinteän camo bonuksen.

HUOM! Tässä ei tullut tietenkään läheskään kaikkea asiaa camoista. Juttua riittäisi puskien, ampumisen ja liikeen vaikutuksesta vielä vaikka kuinka ja ehkä paneudun niihin tulevaisuudessa. Tämä jutun tarkoitus oli avata camo skillin merkitystä ja vaikutusta eri vaunuihin.
// We're not just going to shoot the bastards, we're going to rip out their living goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks.//
Speech to 3rd Army of United States of America 1944
General George S. Patton

mephiso
Appelsiini
Appelsiini
Viestit: 36
Liittynyt: 13 Tammi 2015, 22:52

Re: Camo skill

ViestiKirjoittaja mephiso » 12 Huhti 2015, 13:33

Onko kukaan vertaillut Tank Inspectoria muihin lähteisiin? Sehän näyttää prosentteina camo arvot. Eli siis kuinkamonta prosenttia spottaavan vaunun näkökentästä vähennetään. Tuolla ohjelmalla saa myös muutettua arvoja laittamalla vaunuun moduuleita ja miehistön skillejäkin saa vahdeltua. Tuolta minä löydän kaiken etsimäni ja on mielestäni paras yksittäinen lähde, mistä näkyy myös "piilotetut" statsit.
Kuva

Avatar
Feldwebel
Munakoiso
Munakoiso
Viestit: 548
Liittynyt: 11 Tammi 2015, 15:50
Paikkakunta: Sysmä

Re: Camo skill

ViestiKirjoittaja Feldwebel » 12 Huhti 2015, 13:46

En ole koskaan Tank Inspectoria käyttänyt niin itse en osaa ainakaan ottaa tuohon kantaa. Veikkaisin kuitenkin että arvot ovat siinäkin aika luotettavat kun joku on noin ison vaivan nähnyt että vääntää tuollaisen softan luulisi että myös data on pyritty pitäämään oikeana.

Tarvii nyt vielä erikseen korostaa että virallisia camo arvoja ei ole saatavilla mistään ja WG:n tuntien ne saattavat muuttua lennossa ilman mitään sen kummempia ilmoituksia.

Tuosta softastahan joku innokas joka sitä käyttää voisi vääntää jonkun jutun pätkän tuonne konehuoneen puolelle...
// We're not just going to shoot the bastards, we're going to rip out their living goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks.//
Speech to 3rd Army of United States of America 1944
General George S. Patton


Palaa sivulle “Tankkiparkki”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija