Heavy Tank No. IV

Keskustelua vaunuista, kokemuksia, vinkkejä ja muuta.
Avatar
Feldwebel
Munakoiso
Munakoiso
Viestit: 548
Liittynyt: 11 Tammi 2015, 15:50
Paikkakunta: Sysmä

Heavy Tank No. IV

ViestiKirjoittaja Feldwebel » 18 Heinä 2015, 14:56

Pannaanpa käsittelyyn uutukainen, ensimmäinen japani heavy vaunu HT No. IV. Kyseessähän on kovasti tutun näköinen laitos ja itse asiassa vaunu onkin tier6:een pudotettu ja jonkin verran nerffattu Tiger 1.

Tiger kuskit tuntevat olonsa heti melko kotoisaksi. Liikkuvuus on samaa luokkaa kuin Tigerissa vaikka moottorissa onkin tehoa hieman vähemmän, painaa vaunu hiukan vähemmän kuin esikuvansa ja ero on käytännössä huomaamaton.

Tieriä alemmaksi pudotettuna 100mm passari tuntuu huomattavasti paremmalta, tosin panssarihan on edelleen aivan suora ja vaatii kulmaamista että kestää edes oman tierin peleissä. Sidescraperina vaunu kuitenkin lähes loistaa kuten esikuvansakin ja esimerkiksi Himmelsdorffin heavy kujalla HT No. IV onkin varsin messevä laite kunhan vastaan ei tule liian isoa. Panssariin ei liiemmälti ole muuten kajottu verrattuna Tiger 1:een paitsi komentajan kupoli joka on nerffattu lähes paperiksi. Hulldown onkin sitten vähän haaveilua koska kupolista tulee kaikki läpi ja kaiken lisäksi se on vielä tehty hiukan isommaksi.

Putkena on ah niin ihan 8.8L/56. Valitettavasti se on pilattu lähes täysin. Läpäisy ja alfa damage on pudotettu naurettavalle tasolle ja normi ap-kuulan 132 läpäisy suorastaan itkettää. Kultakuulan 171 sentään riittää jollain lailla mutta kun vertaa esimerkiksi KV-85 normikuulan peneen 175 niin… no niin… 220 damage on myös melkoisesti alakanttiin verrattuna muihin tier6 vaunuihin eikä putkea pelasta kohtuullinen lataus- ja tähtäysaika sekä tarkkuus koska nämä ovat vain keskinkertaisia. Pieni pelastus on melko edullinen kultakuula ja koska kyseessä on premivaunu tule crediittejäkin taistelusta isommalla kertoimella voi kultaa spämmätä menemään melko surutta. Käytännössä AP-kuulaa ei kannata edes ladata ellei ole top tierinä matsissa.

Top tierinä vaunu suoriutuu suhteellisen hyvin. Panssari kestää varsin mukavasti poisluettuna venäläiset OP putket ja vaunun oma putki riittää juuri ja juuri. Isoimmissa peleissä ollaankin sitten ongelmissa ja tier8 heavyjä vastaa HT No. IV on jo lähes täysin aseeton.

Mitä tällä sitten tekee? No eipä juuri mitään, ellei aikomuksena ole ruveta ajamaan japanin tulevaa heavy linjaa ja halua kouluttaa miehistöjä etukäteen. 15,55€ myynti hinta ei anna oikein vastinetta rahoille. Tuolla hinnalla saa keskinkertaisen tai enneminkin hieman keskikertaisen alapuolella olevan tier6 heavy tankin josta ainoa hyöty on japanilaisten heavy miehistöjen kouluttaminen. Täysin pilattu putki pitää huolen siitä että crediitin tekoon tätä ei kannata hankkia.

Miehistön skilleistä, tämähän on niin normi heavy tankki kuin joku voi olla. Kuka sitten mitäkin settiä haluaa käyttää, repairs, bia, jne… Putken tarkkuus on sen verran hyvällä tasolla että välttämättä tarkkuuteen vaikuttavia skillejä ei kannata pistää ensimmäisenä jonoon.

Equista, sama juttu kuin edellisessäkin kohdassa, mitä heveissä olet tottunut käyttämään.

Summa summarum:
+ Panssari varauksin omalle tierille, vaatii taitoa koska luotisuora.
+ TIGER
(+) Ainoa japanilainen permi heavy

- Täysin pilattu putki.
- Kokonaisuus, se vähä mikä on hyvää ei ole niin hyvää että se jotenkin helpottaisi elämää.
// We're not just going to shoot the bastards, we're going to rip out their living goddamned guts and use them to grease the treads of our tanks.//
Speech to 3rd Army of United States of America 1944
General George S. Patton

Avatar
Higero
Munakoiso
Munakoiso
Viestit: 254
Liittynyt: 31 Touko 2015, 10:47
Paikkakunta: Åbo
Viesti:

Re: Heavy Tank No. IV

ViestiKirjoittaja Higero » 23 Heinä 2015, 21:00

Kuva


Palaa sivulle “Tankkiparkki”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija